nieuws

Woonadviescommissie Amersfoort pleit voor levensloopgeschikte en toegankelijke woningen

18-7-2018


de website van Marjon is online !

31-5- 2018

Vandaag is de nieuwe website van Marjon van de Wiel Interieurarchitectuur online gegaan. U kunt bij Marjon terecht voor interieur- en exterieurverbouwingen, renovaties, interieurontwerpen en totaalconcepten voor de zorg, het onderwijs, de zakelijke en particuliere markt, horeca, winkels en nog heel veel meer... .............. zoals meubelontwerp, projectinrichting, kleur- en materiaaladviezen, advisering over gebruikskwaliteit, toegankelijkheid en levensloopgeschikt wonen.

BNI Interieurarchitectentitel gehandhaafd

21-02-2018

Het ministerie van OCW heeft 21 februari laten weten dat de titelbescherming voor interieurarchitecten gehandhaafd blijft. Met deze beslissing komt een eind aan een aantal onzekere jaren voor interieurarchitecten.

De bni heeft zich de afgelopen jaren, samen met de BNA en BNO, ingezet voor behoud van titelbescherming. De belangrijkste reden is dat de interieurarchitect een publiek belang dient dat uitstijgt boven het directe belang van de opdrachtgever en bijdraagt aan de hoge eisen die gesteld worden aan de kwaliteit van de gebouwde omgeving.

In de beslissing van de minister wordt hieraan gerefereerd, evenals aan onderzoeken en adviezen die gedaan zijn en waarin tevens werd gepleit voor behoud van de titel. In het besluit wordt nog vermeld dat de discipline interieurarchitectuur momenteel geen universitaire mastertrack kent, maar dat daar vanuit de beroepsgroep al langere tijd voor wordt gepleit. De minister ziet initiatieven hiervoor met belangstelling tegemoet. bni is ook hierover verheugd en gaat zich verder inzetten om ook in de toekomst voor interieurarchitecten een vakbekwame beroepsuitoefening te waarborgen.

In Nederland is de titel interieurarchitect sinds 1987 beschermd. Alleen ontwerpers die voldoen aan de wettelijk vastgelegde opleidings- en ervaringseisen mogen zich inschrijven in het architectenregister en zich interieurarchitect noemen. In 2014 is de titel van interieurarchitect op een lijst met andere titels terecht gekomen, die vanwege een Europese dienstenrichtlijn was gemaakt. Het uiteindelijk doel was om in heel Europa de eisen aan bepaalde gereglementeerde beroepen te vereenvoudigen en waar mogelijk af te schaffen.