over Marjon

Als kind wilde ze eigenlijk een ‘homo universalis’ worden. Een alleskunner op het gebied van de kunsten en de wetenschap. Veel te hoog gegrepen en begrijpelijkerwijs is dat dus niet gelukt, zelfs verre van. Haar speciale belangstelling voor Leonardo da Vinci is wel gebleven en zijn werk inspireert nog altijd. Het zet aan tot nieuwsgierigheid en een brede blik. Nadat Marjon aan de Academie voor Beeldende Kunsten een eerstegraads lesbevoegdheid in het kunstonderwijs gehaald had heeft ze de opleiding tot interieurarchitect aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht gevolgd. De toegepaste vormgeving beviel beter dan de vrije vormgeving. Inmiddels werkt Marjon al jaren als interieurarchitect en maakt soms uitstapjes naar het onderwijs. Zo heeft ze enkele jaren als teamleider en afstudeerbegeleider aan de Jan des Bouvrie Academie (Hbo-opleiding interior design & styling Deventer) gewerkt en neemt ze examens af bij interieurstudenten. Als voorzitter van de Woonadviescommissie in de gemeente Amersfoort houdt ze zich bezig met gebruikskwaliteit, toegankelijkheid, duurzaamheid en levensloopgeschikt wonen. Marjon ontwikkelt interieurconcepten waarbij ze de gebruikerswensen, als adviseur, praktisch en, als ontwerper, esthetisch vertaalt. Zo ontstaan interieurs die bruikbaar én mooi zijn.

van inspiratie tot realisatie

Marjon haalt inspiratie uit vele dingen. Andere ontwerpers natuurlijk met hun prachtige jaloersmakende ideeën, "waarom heb ik dat niet bedacht", het meesterbrein van Leonardo, de wensen, de kennis en de inzichten van klanten, én de mooiste meest ingenieuze huisvestingsoplossingen uit de natuur. Luisteren, observeren, onderzoeken en analyseren. Vragen stellen, achter de oren krabben, uurtjes wakker liggen. Schetsen, noteren, fantaseren. Net zo lang tot wensen en inspiratie zich vormen tot een idee, een concept, een kapstok waaraan ontwerpoplossingen gehangen kunnen worden.invloed omgeving

De woon-, werk- of leeromgeving is van grotere invloed dan we denken. Wij geven eerst vorm aan onze omgeving en daarna vormt die omgeving ons. Het is dus belangrijk veel aandacht te besteden aan de inrichting en de gebruikers.

Leonardo da Vinci

Inspirator. De menselijke maat is de basis voor alles wat ontworpen is, van gebouwen, vliegtuigen, de kassa, de kaplaarzen, het ontbijtbord tot het aardappelschilmesje.

opdrachtgevers en gebruikers

Veelvuldig overleg met klanten leidt tot nieuwe inzichten en verrassende oplossingen. Marjon maakt de vertaalslag van uw wensen naar een ontwerp, naar ruimtes waar u zich geinspireerd en thuis voelt.


natuur

De natuur heeft oplossingen gevonden voor bijna alles. Dieren maken hun eigen woning en sommigen dragen zelfs hun huisje mee. Kleuren en patronen in de natuur zijn een terugkerende bron van inspiratie.